Piese auto noi vs piese auto la mana a doua

Desi atunci cand ti se strica o piesa, esti tentat sa cauti si piese auto la mana a doua, este mult mai bine sa te gandesti de doua ori inainte de a lua aceasta decizie. Piesele auto la mana a doua iti pot oferi mult mai multe probleme decat cele noi, motiv pentru care, atunci cand trebuie sa iei o astfel de decizie, este recomandat sa optezi pentru piese auto noi.

Daca totusi stai pe ganduri, iata cateva diferente intre cele 2 tipuri de piese:

Piese auto la mana a doua. Piesele auto la mana a 2-a sunt piese auto uzate, luate, in general, de pe masini dezmembrate, aduse din strainatate. Poti descoperi oferte cu adevarat bune si te poti bucura de foarte mari avantaje, insa poti sa fii si pacalit. In momentul in care te hotarasti sa achizitionezi piese auto la mana a doua in loc de piese auto noi, trebuie sa le verifici cu cineva care cunoaste foarte bine mecanica auto. Achizitionand piese auto la mana a doua te poti bucura de preturi de pana la 3 ori mai mici, insa exista si riscuri pe care ti le asumi in totalitate.

Piese auto noi.  In cazul in care optezi pentru piese auto noi, este bine sa tii cont de mai multe criterii inainte de achizitie. Ai de ales intre piese auto originale, piese auto aftermarket si piese auto contrafacute. Evident, cea mai buna varianta este cea a pieselor auto originale. Acestea sunt piesele care reprezinta cel mai bine masina si sunt montate inca de la inceput pe automobilul tau. Este adevarat ca sunt ceva mai costisitoare decat alte piese, insa iti pot aduce beneficii majore si pot rezista destul de mult. Daca nu ai bani pentru piese auto noi originale, poti opta pentru piese aftermarket. Si acestea sunt foarte bune si sunt supuse unui numar mare de teste. Beneficiile pieselor aftermarket se rasfrang, in primul rand asupra pretului, deoarece sunt mult mai ieftine decat alte piese.

Cele mai ieftine, dar si cele mai proaste piese sunt cele contrafacute.Acestea imita piesele auto originale sau aftermarket, insa o fac doar in aparenta, calitatea fiind indoielnica. Atunci cand gasesti piese mult prea ieftine, este bine sa iti pui intrebari si sa mai cauti, deoarece sunt sanse sa fie piese contrafacute. O varianta mult mai buna la piesele contrafacute sunt piesele auto la mana a doua, deoarece cele contrafacute iti pot pune viata in pericol.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu