Cate tipuri de piese auto noi exista pe piata?

Cate tipuri de piese auto noi exista pe piata ?


Oricat de buna ar fi o masina, la un moment dat sau altul va avea o problema. Este un lucru cat se poate de normal, ce intervine la actiuna timpului si a utilizarii masinii. Daca uzura anumitor piese nu poate fi evitata, cu siguranta, cheltuiala inutila de bani si energie atunci cand se achizitioneaza piese auto noi, poate fi evitata.
Multi soferi considera ca o simpla achizitie de piese auto noi, este suficienta pentru a asigura functionarea masinii in parametri normali, pentru o buna perioada de timp. Nu toate piesele auto noi sunt si bune, insa. Pe piata exista 3 categorii mari de piese auto noi, iar calitatea pe care o prezinta difera destul de mult, de la caz la caz.

Piese auto originale


Daca iti doresti garantia unor piese rezistente, perfecte pentru masina ta, trebuie sa achizitionezi piese auto originale. Piesele auto originale sunt exact acele piese montate pe masina, in momentul in care a fost asamblata. Din pacate, aceste piese sunt, de regula, cele mai scumpe. Multi soferi isi indeparteaza atentia de la ele, tocmai datorita acestui aspect. Evident, nu sunt de condamnat pentru acest lucru , insa le este recomandat sa acorde o atentie sporita, in cazul in care piesele pe care le achizitioneaza nu sunt originale.

Piese auto aftermarket


O alta categorie de piese auto noi este reprezentata de piesele auto aftermarket. De multe ori, aceste piese prezinta aceeasi calitate ca si in cazul pieselor auto originale, diferenta fiind facuta de pretul mai mic. Piesele auto aftermarket sunt piese potrivite pentru masina ta, care sunt construite insa de alte firme, nu cele care au construit piesele montate initial pe masina. Si aceste piese sunt indicate, insa este bine sa te informezi foarte bine inainte de a te decide asupra unui producator.

Piese auto contrafacute


Daca primele doua categorii sunt recomandate, piesele auto contrafacute sunt total interzise.  Achizitia unor astfel de piese poate sa duca la riscuri considerabile in ceea ce priveste siguranta ta si a celorlalti pasageri din masina. De asemenea, poate sa duca la uzarea altor piese, care in mod normal nu ar trebui sa prezinte probleme. Piesele auto contrafacute sunt piese care copiaza aspectul primelor doua categorii, insa care nu prezinta aceeasi calitate. Daca in cazul primelor doua categorii, piesele sunt supuse unor teste de siguranta, de anduranta si de eficienta, in cazul pieselor contrafacute, aceste teste lipsesc cu desavarsire. Desi sunt extrem de ieftine, piesele contrafacute trebuie sa fie evitate, motiv pentru care, atunci cand achizitionezi piese auto noi, este bine sa faci achizitia din magazine in care ai incredere totala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu