Este o idee buna sa cumperi piese auto ieftine?



Orice cumparator este in cautarea celei mai ieftine variante de achizitie. Acest lucru este cu atat mai vizibil in cazul posesorilor de masini, in conditiile in care piesele auto sunt destul de costisitoare si pot sa lase ceva traume prin buzunar. Pe piata poti gasi, din fericire, o multime de optiuni. Pentru cei care doresc calitate superioara exista piesele auto originale, in timp ce pentru ceilalti, exista intotdeauna piese auto ieftine. Cat este de bine sa cumperi aceste piese auto ieftine? Vom afla in cele ce urmeaza.

Care sunt elementele care definesc piesele auto ieftine? 

De regula, niste piese auto sunt ieftine daca respecta urmatoarele criterii:
- Sunt la mana a 2-a. Au fost deja folosite pe alta masina, insa nu sunt in totalitate uzate. Este indicat sa cumperi astfel de piese doar daca nu sunt indispensabile unei functionari corecte. Niciodata nu cumpara piese la mana a 2-a daca este vorba despre placute de frana sau piese care pot decide siguranta soferului si a pasagerilor.
- Sunt aftermarket. Exista companii care produc piese auto pentru diverse masini, fara sa fie insa originale. Este bine sa te uiti cu atentie la producator, inainte de a cumpara astfel de piese, deoarece o astfel de achizitie este ca un cutit cu doua taisuri. Poti descoperi piese de o calitate superioara la preturi mici sau poti descoperi piese de o foarte proasta calitate.
- Sunt contrafacute. Din pacate, chiar daca sunt din ce in ce mai putine pe piata, exista si piese auto contrafacute. Acestea trebuie sa fie evitate, deoarece, chiar daca arata ca niste piese originale, nu sunt supuse la aceleasi teste, nu au aceleasi materiale de calitate si sunt foarte periculoase pentru soferi si pentru toti cei care intra in contact cu masina.
- Sunt la oferta. Daca esti norocos, poti gasi piese originale ieftine. Magazinele fizice si online ofera frecvent diverse promotii, in care preturile scad considerabil.

Poti, asadar, sa cumperi piese auto ieftine care sa isi faca treaba si chiar sa fie de o foarte buna calitate. Este indicat insa sa acorzi o atentie sporita fiecarui detaliu. Daca nu ai timp, cea mai buna varianta este sa alegi piesele originale.



2 comentarii:

  1. Nu intotdeauna cele mai ieftine piese sunt si bune. Eu am o societate de rent a car Bucuresti si pot spune ca am colaborat cu majoritatea furnizorilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu intotdeauna cele mai ieftine piese sunt si bune. Eu am o societate de rent a car Bucuresti si pot spune ca am colaborat cu majoritatea furnizorilor.

    RăspundețiȘtergere