Probleme cu masina. Cui ne adresam?




     Masina voastra are o problema si a venit momentul sa va adresati unui centru specializat. Cand ne referim la un atelier auto avem in vedere o serie de centre care ofera servicii de diverse tipuri pentru a pune la punct un autovehicul.
     Service-urile autorizate ale reprezentantelor diverselor case automobilistice sunt acele centre la care ne adresam atunci cand masina este inca in garantie. Tot aici ne adresam si pentru primele cupoane si controalele initiale. Ne adresam aici si in cazul in care am achizitionat o masina uzata de la un salon generic cu o garantie de la casa producatoare. Odata ce termenul de garantie a expirat, vom cauta in alta parte pentru a gasi un centru specializat mai ieftin. Atentie! Nu intotdeauna service-urile autorizate ale reprezentantelor pot efectua si Inspectia Tehnica Periodica. Va trebui sa ne informam in prealabil.
     La mecanic ne adresam pentru cea mai mare parte a problemelor masinii. Munca lui consta in individualizarea defectiunii masinii, pe baza informatiilor pe care i le dam; consultand masina, va studia solutiile necesare si va contacta furnizorii pentru piesele de schimb necesare. Aici avem posibilitatea de a intalni persoane specializate care lucreaza pentru preturi mult mai mici din punct de vedere al manoperei, decat servisurile reprezentantelor. Tot la mecanic ne putem adresa pentru a afla un preturile pentru uleiuri sau pentru piesele auto , avand in vedere ca manopera schimbarii uleiului este inclusa in pret si este o buna ocazie de a economisi. De regula, mecanicul poate sa recomande solutii de unde pot fi achizitionate piese auto Volkswagen, Audi, Mercedes sau Bmw la preturi mult mai bune decat in mod normal.
     Electromecanicul. Datorita cresterii dezvoltarii tehnologice din sectorul automobilistic creste si influenta domeniului informatic asupra mecanicii. Masina a devenit, de fapt un fel de computer de la care se poate recupera orice urma de informatie. Electromecanicul este cel care se ocupa de partea electrica si electronica a masinii. Foarte des mecanicii fac si lucrari care tin de electromecanica, insa pentru un serviciu de calitate va consiliem un electromecanic specializat.
     Mergem imediat la tinichigiul auto de fiecare data cand avem probleme la caroseria masinii (indoituri, zgarieturi, accidente, grindina) sau cand dorim sa facem modificari de natura esetica, precum in cazul tunarii. In atributiile tinichigiului intra si montarea partilor deteriorate in accidente, indreptarea tablei, chituirea, slefuirea, vopsirea si lucidarea caroseriei. Unii tinichigii efectueaza si tapitarea scaunelor.
     La vulcanizare mergem ori de cate ori avem probleme cu cauciucurile si cu jantele. Schimbul de cauciucuri, masurarea presiunii, schimbul sau repararea jantelor, asigurarea echilibrarii si convergentei, inlocurea camerelor gaurite sau repararea lor, astfel incat este tipul de atelier pe care, probabil, il vom vizita cel mai des.
     Este important sa ne amintim ca atunci cand ne vom adresa furnizorilor de servicii auto, fundamentala este competenta acestora, dar si onestitatea cu care isi fixeaza preturile. E bine sa cerem pretul estimativ al reparatiilor inca de la inceput si sa ne asiguram la sfarsit ca reparatia s-a facut in mod corect.

      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu