De ce cumparam masini second-hand

   

 Multi oameni continua sa traiasca cu conceptia ca a cumpara o masina uzata nu este altceva decat a prelua problemele altuia. Daca aceasta logica a fost valabila in urma cu 20-30 de ani, cand cea mai mare parte a masinilor dupa 200000 km erau deja bune de aruncat, in prezent nu mai putem sa gandim in acest fel. De asemenea, nu mai este valabila nici zicala “uleiul se schimba 5 luni sau la 5000 de kilometri”.Chiar daca mitul a supravietuit in timp, totusi el nu se mai aplica realitatilor de azi.
     Iata cateva motive pentru care cumparam si in prezent masini second-hand:
1. Sunt mai ieftine. Poti achizitiona inclusiv piese auto ieftine pentru ele, sau cel putin mult mai ieftine decat in cazul masinilor noi.
2. Se devalorizeaza mai putin. Probabil ati auzit de faptul ca o masina noua isi pierde 30% din valoare din momentul in care a fost vanduta si a iesit din parcul auto al vanzatorului. Chiar daca acest lucru nu se aplica in orice situatie (uneori devalorizarea este mai mica), nu se poate nega faptul ca masinile sunt o investitie teribila. Cu exceptia cazului in care va cumparati un Ferrari dintr-o editie foarte limitata, valoarea masinii voastre va scadea in mod constant. Si atunci de ce sa nu cumparam noi o masina care deja a trecut de perioada de maxima devalorizare?
3. Avem o oferta bogata. Daca bugetul nostru se limiteaza la 10000 de Euro, nu avem o gama prea larga de masini noi de ales. Dar daca ne extindem orizontul si la masinile uzate, vom gasi masini bune, mai confortabile si comparabile calitativ cu cele noi.
4. Sunt testate si probate. Cand producatorii scot pe piata noi modele sau iteratii ale modelelor deja existente, ele nu sunt probate. Este nevoie de o anumita perioada de timp pentru a determina fiabilitatea lor pe termen lung. De asemenea, la un moment ulterior putem avea acces la informatii diverse cu privire la modul de comportare a masinii in diverse situatii mai mult sau mai putin extreme.
5. Puteti avea si o garantie de calitate de la proprietarul anterior. Asta si pentru cei carora le este teama de eventuale inselaciuni din partea mecanicilor.

     Acum, cand v-ati hotarat sa va cumparati o masina second-hand, nu uitati faptul ca printre ele sunt si adevarate epave. Nu toate masinile expuse pentru vanzare au fost ingrijite si tinute la zi prin intretinere constanta. Asta nu inseamna ca nu puteti gasi si o masina ieftina si de incredere. Va trebui, totusi, sa cautati o oarecare perioada de timp. Aceasta cautare va poate salva o suma frumusica de cateva mii de Euro si va va scuti de stres in trafic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu